Настављено суђење Златану Арсићу, одбрана понудила доказе који пружају алиби ухахпешном Србину

Суђење Златану Арсићу из Ајновца, код Косовске Каменице, кога приштинске власти терете за наводни ратни злочин настављено је данас испитивањем сведока пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини. Одбрана располаже јаким материјалним доказима који Арсићу пружају алиби, изјавио је адвокат ухапшењног Србина Василије Арсић.

Арсић је додао да данашње сведочење доказује да је оптужени у време када се догађај за који га терете приштинске власти био на другом месту.

Сведок одбране Б.Т, демантовао је да је Златан Арсић био припадник МУП-а Србије, те да га је по окинчању ратних сукоба виђао у унифроми Косовске полиције.

Златан Арсић, фото: Ризница

Тужилаштво још увек није показало материјалне доказе на основу којих је засновало оптужницу против Арсића рекао је његов адвокат.

„Ми од почетка овог предмета инсистирамо на томе да оптужница нема материјалних доказа, да се заснива само на изјавама неких сведока који су такође контрадикторни у целом овом поступку. Чак су и сведоци тужилаштва доказали својим сведочењем да оптужница није основана, да нема материјалне доказе“, рекао адвокат Василије Арсић.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је 28. јула прошле године оптужницу против Златана Арсића кога терети да је у полицијској станици у Косовској Каменици у марту 1999. године у својству полицијског службеника претукао и малтретирао Албанца Б.М, као и да је у сарадњи са другим припадницима српске полиције и паравојних група, наводно учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button