„Нећу бригу – хоћу игру и књигу!“ Изазови у образовању и одрастању деце у енклавама на Косову и Метохији

Хуманитарне организације Косовско Поморавље из Партеша код Гњилана организује трибину „Нећу бригу – хоћу игру и књигу!“ у циљу прикупљања новчаних средства за реализацију летње школе за децу из Братиловца код Косовске Каменице.

„Боки, наш друг из Братиловца једини је предшколац у свом селу. Током прошле летње школе упознао је ново друштво, играо се и учио са њима. Његова жеља је да и ове године добије прилику да се дружи у летњој школици, уместо да распуст проводи сам. Када би свако од нас дошао на трибину и издвојио 400, 500 динара или колико год може, Боки, али и много његових вршњака имали  би могућност да једном годишње посете летњу школу у Братиловцу, да се друже, уче кроз игру, имају излете…“,  наводе организатори

Трибина се одржати 10. априла у 18 часова на Учитељском факултету Универзитета у Београду (Краљице Наталије 43) у Амфитеатру 41.

Гововирће:  проф. др Ранко Рајовић оснивач NTC програма учења, проф. др Вера Радовић редовна прфесорка на Учитељском факултету Универзитета у Београду и Марија Васић – новинар и комуниколог, члан Хуманитарне организације Косовско Поморавље.

Повезани чланци

Back to top button