Немири у Београду, демонстранти упали у Скупштину Србије, полиција баца сузавце

Више хиљада грађана протестује испред Скупштине Србије у Београду због поновног увођења полицијског часа. У сукобу са полицијом употребљени су и сузавци, јављају Нова.рс и Н1.

Полиција је вечерас бацила сузавац када су грађани који протестују испред Скупштине Србије због поновног полицијског часа покушали још једном да пробију кордон и уђу у парламент.

Група грађана је нешто после 22 часа ушла у хол Скупштине, после чега су интервенисале снаге реда и након десетак минута их истиснуле ван.

Грађани узвикују “Вучићу лопове”, “Оставке”, лупају у шерпе. На протесту појавила се полиција, а грађани наизменично пропуштају возила. Они позивају да се испред скупштине окупе студенти и сви којима је, како кажу, стало до будућности земље.

Полиција је, како јавља Нова.рс, бацила шок бомбе на демонстранте који се склањају ка Пионирском парку.

Грађани су полицију гађали јајима у намери да пошто, пото уђу у скупштину. Полиција је морала да реагује и потискује грађане са степеница скупштине, бачен је још један сузавац. Окупљени позивају грађане да им се придруже и да се већ вечерас пробије полицијски час.

Група грађана која је испред полицијског кордона позива да се поново уђе у скупштину. Поручују полицајцима “Баците штитове”.

 “Људи хоће да се промени однос власти према њима, потпуно је јасно да су незадовољни и то би требало да буде јасно свима” , рекао је  Радомир Лазовић из Иницијативе “Не давимо Београд”.

Демонстрани су изашли из хола Скупштине.  Испред скупштине је огроман број људи, не види се крај маси, од  Трга Николе Пашића скоро до Ташмајдана. Грађани вичу полицајцима “Идите на Косово”.

Повезани чланци

Back to top button