Nemiri u Beogradu, demonstranti upali u Skupštinu Srbije, policija baca suzavce

Više hiljada građana protestuje ispred Skupštine Srbije u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog časa. U sukobu sa policijom upotrebljeni su i suzavci, javljaju Nova.rs i N1.

Policija je večeras bacila suzavac kada su građani koji protestuju ispred Skupštine Srbije zbog ponovnog policijskog časa pokušali još jednom da probiju kordon i uđu u parlament.

Grupa građana je nešto posle 22 časa ušla u hol Skupštine, posle čega su intervenisale snage reda i nakon desetak minuta ih istisnule van.

Građani uzvikuju “Vučiću lopove”, “Ostavke”, lupaju u šerpe. Na protestu pojavila se policija, a građani naizmenično propuštaju vozila. Oni pozivaju da se ispred skupštine okupe studenti i svi kojima je, kako kažu, stalo do budućnosti zemlje.

Policija je, kako javlja Nova.rs, bacila šok bombe na demonstrante koji se sklanjaju ka Pionirskom parku.

Građani su policiju gađali jajima u nameri da pošto, poto uđu u skupštinu. Policija je morala da reaguje i potiskuje građane sa stepenica skupštine, bačen je još jedan suzavac. Okupljeni pozivaju građane da im se pridruže i da se već večeras probije policijski čas.

Grupa građana koja je ispred policijskog kordona poziva da se ponovo uđe u skupštinu. Poručuju policajcima “Bacite štitove”.

 “Ljudi hoće da se promeni odnos vlasti prema njima, potpuno je jasno da su nezadovoljni i to bi trebalo da bude jasno svima” , rekao je  Radomir Lazović iz Inicijative “Ne davimo Beograd”.

Demonstrani su izašli iz hola Skupštine.  Ispred skupštine je ogroman broj ljudi, ne vidi se kraj masi, od  Trga Nikole Pašića skoro do Tašmajdana. Građani viču policajcima “Idite na Kosovo”.

Povezani članci

Back to top button