Никола Недељковић на слободи до краја децембра

Николи Недељковићу из Београда, који је на Видовдан ухапшен на Газиместану и осуђен на осам месеци затвора, одлуком Апелациониог суда казна је умањена је на шест месеци. До краја децембра младић би требало да буде код своје куће, саопштила је адвокатица Јована Филиповић.  

„Пресудом апелационог суда, која нам је достављена јутрос, казна је делимично усвојена и умањена на шест месеци, а у то време се рачуна и период који је Никола од 28. јуна ове одине већ провео у притвору“, појаснила је Филиповић.

Додала је да се очекује да српски младић ухапшен на Газиместану најкасније до 28. децембра 2022. године буде код своје куће.

Основни суд у Приштини осудио је Николу Недељковића из Сремчице код Београда на осам месеци затвора за наводно „изазивање етничке мржње и нетрпељивости“.

Младић се на првом рочишту изјаснио да није крив за оптужбе које му се стављају на терет. Ухапшен током обележавања Видовдана на Газиместану, у тренутку када је напуштао спомен-комплекс.

Како су навели тада из полиције, Недељковићу се приписује да је наводно говорио „Убиј, убиј Шиптара“, а једини сведок је полицајац који га је привео.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button