Николи Тодоровићу изречена мера притвора до 30 дана

Основни суд у Северној Митровици  изрекао је меру притвора од 30 дана Николи Тодоровићу, лекару КБЦ Косовска Митровица кога је косовска полиције привела јуче на административном прелазу. Тодоровићев адвокат Милош  Делевић потврдио је за програм да суд његовог клијента терети за напад на службено лице.

„Напад се десио, то је он рекао и на суду, али како тврди био је испровоциран и малтретиран од стране полиције. Ми смо предложили јемство али суд то није прихватио и одредио му је меру притвора. Ми имамо  право на жалбу, уложићемо је али сматрамо да неће имати ефекта као што је били и у претходним случајевима када су привиђени Срби. Наш циљ је да се заврши истрага што пре и да Никола Тодоровић изађе пред судију“, рекао је Делевић.  

 Тодоровић је ухапшен на прелазу Јариње док је са породицом ишао на Крсну славу. Припадници Kосовске полиције зауставили су га због недостајуће докумантације за децу, извели децу из возила и малтретирали лекара пред децом, због чега  им се он успротивио, после чега су га привели, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Правни заступник Тодоровића Милош Делевић пренео је да су пре привођења, припадници косовске полиције наложили Тодоровићу да напусти аутомобил у коме су били његови супруга и деца те да оде у полицијски контејнер.

 “Уплашен да у полицијском објекту може нешто да му се догоди, оклевао је да крене, да би га при том гурали телима И лактовима, истовремено га провоцирајући”, навео је Делевић додавши да се Тодоровић на крају супроставио полицији.

Тодоровићу, према наводима полиције, није дозвољено да прође пунт Јариње због некомплетне документације а пошто је, како тврди полиција, одбио да потпише  решење о забрани уласка, “напао једног од полицајаца наневши му физичке повреде”.

Повезани чланци

Back to top button