Нове анти – ковид мере Владе Косова: Забрањен улаз запосленима у јавним институцијама уколико нису вакцинисани

Сви запослени у јавним установама, као и запослени у јавним предузећима у власништву Владе или општине, од данас морају да поседују потврду о пуној вакцинацији или о примању једне дозе вакцине против ковида 19, тестове или доказе да је особа прележала коронавирус како би могли да уђу у јавне просторије најновија је одлука Владе Косова.

Осим потврде о вакцинацији, запослени могу да уђу на радно место са доказом да је особа прележала ковид 19. Може као доказ да се приложи и резултат серолошког теста на антитела – ИГГ, не старији од 30 дана; или Брзи негативни тест на антиген не старији од 48 сати.

Од данас особље у јавним и приватним установама свих нивоа образовања мора поседовати било који наведених доказа. Према подацима Министарства просвете, стопа вакцинације наставника је близу 80 одсто.
У међувремену, упозорени су они који не поседују неохподна документе да им неће бити дозвољено да уђу на радно место и да се њихово одсуство неће сматрати оправданим, за шта се очекују санкције предвиђене законом и прописима.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button