Нове анти – ковид мере

Данас су почеле нове мере Владе Косова које о забрани кретања од 22 часа до 5 ујутро. Затворени су угоститељски објекти, а основне и средње школе су прешле на онлајн наставу. Једна од уведених мера је и забрана окупљања, a мере ће бити на снази до 18. априла.

Како је саопштио Кризни штаб општине Грачаница све јавне и приватне установе у обавези су да смање број радника како би се избегло ширења коронавируса.

Осим обавезе ношења маски ограничено је окупљање људи на максимално 10 особа на отвореном простору, парковима и осталим јавним површинама.

Од данас па све до 18. априла биће забрањено кретање грађана од 22 часа до пет часова ујутру осим за хитне случајеве и кретање здравственог и безбедносног особља као и оператора који обаљају јавне радове и услуге.

Забрана окупљања односи се и на семинаре, радионице, верске церемоније и породична весеља.

Додаје се да су корисници социјалних и пензијских примања у наредном периоду ослобођени евидентирања.

Новим анти-ковид мерама до даљњег се забрањује рад зелене и сточне пијаце. Са упола капацитета радиће јавни превозници док су културне активности дозвољене уз коришћење 20 посто капацитета. Осим у случајевима појединачног коришћења забрањују се и спортске активности у затвореним просторима.

На крају се додаје да ће општинска инспекција у сарадњи са полицијом контролисати поштовање препоручених мера.

Повезани чланци

Back to top button