Нови дом за породицу Јоксимовић

Петочлана породица Јоксимовић из Радева, код Липљана која годинама живи у изузетно тешким условима, оронулој, импровизованој кући од лима и кнауфа и без купатила добиће нови дом.

Канцеларија за КиМ је у сарадњи са Привременим органом општине Липљан обезбедила средства за изградњу новог стамбеног објекта од 60 квадрата, наводи се у саопштењу.

„Ова породица, заједно са малом Јањом, даје нам ветар у леђа да се боримо, да више радимо и да породице на Косову и Метохији стварамо. Довољно је да сви урадимо оно што је до нас, а држава Србија ће увек бити ту да помогне. Знамо да је ситуација тешка, али овде никада није било лако и од нас зависи како ће даље бити“, рекао је Ненад Шубарић, члан Привременог органа Општине Липљан.

Према речима помоћнице директора Канцеларије за КиМ Јелене Стојковић, ово није последња породица која ће бити обрадована новим домом у општини Липљан.

„Ту смо да помажемо, не само у Липљану већ у свим српских срединама на КиМ кроз доделу грађевинског материјала, кроз адаптацију постојећих стамбених објеката, градњу нових домова како би наши људи на Косову и Метохији имали услове за останак и опстанак на својим огњиштима“, истакла је Стојковић.

Јоксимовићи су до 2003. године живели у старој кући која се у међувремену готово распала.

„Морали смо да саградимо мањи монтажни објекат од око 32 квадрата од лима и кнауфа, толико смо новца имали. Купатило нам се налази у старој кући, која се, као што можете да видите распада“, рекла је Јелена која се захвалила Канцеларији за Косово и Метохију

Пре седам година, 2016. њихова породица се проширила и добила новог члана.

„Када смо добили Јању овај објекат постао је претесан за све нас, али се никада нисмо жалили, то сви знају. Никада нисмо размишљали да одемо одавде и нова кућа, нови дом, знак је да ће наша Јања успомене стварати из новог, пријатнијег и топлијег места“, додао је Дарко Јоксимовић.

Повезани чланци

Back to top button