Нови намештај и апарати за домаћинство за 14 повратничких породица

Министарство за заједнице и повратак, током претходних дана, допремило је кућне апарате, белу технику и намештај за 14 повратничких породица и расељених лица из српске, ромске и ашкалијске заједнице у општинама Грачаница, Косово Поље и Призрен.

Како је саопштено две ромске, једна ашкалијска и 11 српских породица са укупно 66 чланова, захваљујући овом виду помоћи наставиће живот у много бољим и квалитенијим условима у кућама које им је већ израдило Министарство за поврака и заједнице.

 

Повратници и расељени из Гуштерице, Грачанице, Богошевца и  Новака код Призрена као и из Косова Поља били су задовољни и захвални због намештаја и покућства које су добили.

„Министарство за заједнице и повратак се грчевито бори да у тешким друштвеним, политичким и економским приликама не дође до застоја у повратку расељених али и пружању подршке онима који на Косову виде своју будућност“, нагласио је  министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић.

Изградња и опремање 14 кућа за расељене и повратнике у општини Грачаница, Косово Поље и Призрен спровеведено је у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарства за заједнице и повратак у партнерству са Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Од почетка године је на исти начин министарство преко овог програма помогло 75 породица.

Повезани чланци

Back to top button