Саопштења

Нови намештај и апарати за домаћинство за 14 повратничких породица

Министарство за заједнице и повратак, током претходних дана, допремило је кућне апарате, белу технику и намештај за 14 повратничких породица и расељених лица из српске, ромске и ашкалијске заједнице у општинама Грачаница, Косово Поље и Призрен.

Како је саопштено две ромске, једна ашкалијска и 11 српских породица са укупно 66 чланова, захваљујући овом виду помоћи наставиће живот у много бољим и квалитенијим условима у кућама које им је већ израдило Министарство за поврака и заједнице.

 

Повратници и расељени из Гуштерице, Грачанице, Богошевца и  Новака код Призрена као и из Косова Поља били су задовољни и захвални због намештаја и покућства које су добили.

„Министарство за заједнице и повратак се грчевито бори да у тешким друштвеним, политичким и економским приликама не дође до застоја у повратку расељених али и пружању подршке онима који на Косову виде своју будућност“, нагласио је  министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић.

Изградња и опремање 14 кућа за расељене и повратнике у општини Грачаница, Косово Поље и Призрен спровеведено је у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарства за заједнице и повратак у партнерству са Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Од почетка године је на исти начин министарство преко овог програма помогло 75 породица.

Тагови
Прикажи још

Повезани чланци

Back to top button
Close
Close