Нови вртић за 90 малишана у Горењем Кусцу

У Горњем Кусцу код Гњилана започео је са радом новоизграђени вртић који је саграђен и опремљен средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

У вртићу који ће радити као издвојено одељење Предшколске установе „Колибри“, из Коретишта уписано је 90 малишана, а објекат је прилагођен смештају свих узраста, од јаслене до предшколске групе.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов из Сектора за повратак, социјална питања и људска права каже да је посебно радује вест о великом броју уписане деце.

„Један од приоритета Канцеларије за КиМ јесте улагање у наше најмлађе, нашу будућност на овим просторима. Драго ми је када видим да су наши вртићи пуни, да се деца рађају, а на нама је да им обезбедимо адекватне услове и подршку за њихово одрастање“, рекла је Миладинов.

Подсетила је да је недавно отворено реновирано одељење вртића у Осојану и најавила отварање нових обданишта.

„Ускоро ћемо отворити и нов вртић у Пасјану и детаљно реновиран објекат у Станишору, али и на другим локацијама. Улажући у наше вртиће, улажемо у наш останак и опстанак на овим просторима, а све је то могуће захваљујући подршци и економској стабилности наше државе Србије“, закључила је представница Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button