Ново Брдо: Асфалт од Кусца до Станишора

Министарство за заједнице и повратак, уз подршку Канцеларије Европске уније на Косову, финансирало је изградњу прилазног пута од Горњег Кусца до Станишора као и асфалтирање деонице пута у Прековцу у Општини Ново Брдо.

Корист од пројекта имаће више од 2. 000 становника ових села, док ће изградњом моста бити олакшано функционисање линије ђачког превоза.

Представници Министарства за заједнице и повртак у пратњи председника општине Ново Брдо, Светислава Ивановића обишли су радове на инфраструктурним пројектима и поручили да Министарство за заједнице и повратак, министар Далибор Јевтић, као и општина Ново Брдо непрекидно раде на побољшању квалитета живота свих грађана. Поручили су да ће тако бити и убудуће.

”Ово је само један у низу пројеката које министарство за заједнице и повратак реализује у сарадњи  са општином Ново Брдо. Циљ нам је да на овај начин олакшамо живот свим људима”, нагласио је први саветник министра, Игор Савић.

”Дужи период мештани овог села имају потешкоћа током проласка ове деонице пута према селу Станишор. Једино изводљиво решење било је да се изгради мост”, појаснио је председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић и захвалио се Министарству за заједнице и повратак и министру Јевтићу на великој помоћи када је у питању општина Ново Брдо.

Пројектом који се финасира програмом ”Поваратак и реинтеграција на Косову, пета фаза” (ЕУ-РРК5), предвиђено је асфалтирање 350 метара пута. Комплетна рализација пројекта чија је вредност око 30 000 евра, који имплеметира Међународна организација за миграције, биће завршена у наредних 10 дана.

Повезани чланци

Back to top button