Ново Брдо: До краја године градиће се пуном паром

У селу Доњи Макреш у Општини Ново Брдо у току су радови на асфалтирању дела пута, док ће у Горњем Кусцу отпочети изградња моста као и адаптација дела пута кроз Станишор, саопштено је из ове локалне самоуправе.

Асфалтирање пута кроз Доњи Макреш финансира се из општинског буџета. Према речима председника општине Ново Брдо Светислава Ивановића до краја године предвиђено је асфалтирање још неколико путева у овдашњим засеоцима.

„Ове године смо завршили изградњу пута у селу Извор у засеоку Госаљци, чим завршимо са радовима у Макрешу, наредне недеље започињемо радове у Горњем Кусцу и Манишанцу“, појаснио је Ивановић.

Очекује да радови буду окончани у планираном року и додаје да ће се асфалт заменити новим слојем и на проблематичној деоници од Горњег Кусца према Станишору. На овој деоници предвиђена је и изградња моста.

Пројекат реконструкције пута у Станишору и изградње моста у Кусцу финансиран је од стране ЕУ, Министарства за заједнице и повратак и ИОМ-а.

После посете градилишту, у циљу утврђивања детаља и планова, председник општине Светислав Ивановић oбишао је и засеок Чука и село Манишанце, у којима ће се у склопу истог пројекта асфалтирати део пута.

Реализација овог пројекта очекује се за месец дана, а из општине најављују да ће све бити завршено у рекордном року.

Повезани чланци

Back to top button