Ново Брдо добило два санитетска возила

Општина Ново Брдо је у сарадњи са међународном организацијом за миграције (ИОМ), Канцеларијом Европске Уније у Приштини и Министарством за заједнице и повратак обзебедила два санитетска возила за потребе овдашњих здравстевних установа.  На овај начин  је решен вишегодишњи проблем транспорта пацијената до најближих здравствених центара.

Средстава су обезбеђена у оквиру програма за стабилизацију заједница, а општина Ново Брдо је заједно са партнерима обезбедила један део новчаних средстава, потврдио је председник ове локалне самоуправе Саша Милошевић.  

„Једно санитеско возило намењено је потребама Центра за породичну медицину у Новом Брду, док ће друго задужити амбуланта у Горњем Кусцу, каже Милошевић.

Фото: Скриншот Јутјуб

Он је потврдио да ће Здравственој амбуланти у Прековцу ускоро бити донирано још једно, санитетско возило које је обзезбедила Невладина организација „Мајка девет Југовића“.  

Милошевић каже да ће санитетским возилима бити покривена три важна здравстена центра на тероиторији општине која је карактреистична по неприступачном терену и великом броју старачих домаћинстава.

 Тиме ће се, каже он,  омогућити бржи транспорт пацијената до најближих здравстених центара у Пасјану, Шилову, Грачаници и Лапљем Селу.  

Повезани чланци

Back to top button