Ново Брдо: Снег ко у сред зиме, путеви се чисте

Снег, који уз краће прекиде пада скоро два дана, нападао је у појединим деловима општине Ново Брдо више од пола метра. То је отежало функционисање саобраћаја и људи, па је служба за чишћење путева већ неколико дана на терену.

„Ради се без престанка како би сви путни правци били проходни. Среће је да је март па зима више нема ту силину, а снег се брзо отапа. Да је у децембру било оволико падавина, заиста би било великих проблема“, каже шеф кабинета градоначелника општине Ново Брдо Синиша Марковић.

Снег, праћен вејавицом, у овом делу Косова падао је и данас у преподневним и поподневним часовима. Старији мештани кажу да се не сећају да је одавно било оволико снега у марту.

„На појединим путним правцима је било и снежних наноса али су службе за чишћење путева успешно очистили све локалне путеве и приоритетне путне правце“, рекао је Марковић.

Председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић данас је обишао екипе које раде на уклањању снега са важнијих деоница пута.

Служба за чишћење путева општине Ново Брдо располаже са два возила за чишћење снегова и како је потврђено то је довољно за одржавање свих путних праваца на територији ове локалне самоуправе.

И.М.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button