Новогодишња чаролија се наставља, „Дечији караван“ путује Косовским Поморављем

Поделом пакетића уочи Нове године и Божића Хуманитарна организација „Дечја радост“ из Гњилана већ 17 година увесељава српске малишане из најзабитијих села Косовског Поморавља.

Захваљујући донаторима и људима добре воље прикупљена су значајна средства и купљени пакетићи за велики број малишана.

У оквиру „Дечијег каравана 2020.“ новогодишње пакетиће делиће Деда Мраз, тако што ће сваког дана обилазити по једно село доносећи радост деци која одрастају у тешким условима.

Директор и оснивач Хуманитарне организације „Дечија радост“ Зоран Максимовић каже за Ризницу да се и ове године одазвао велики број дародаваца.

„Треба поменути „Save Displaced Serbs“ на челу са Милетом Николићем из Лос Анђелеса, Наду Момировић, власницу „Моне“, ту је и  Драга Драгашевић, удовица Боре Драгашевића из Торонта, Љубомир Росић из Суботице, Срећко Милић из Београда, Сава Самарџић из Смедеревске Паланке и многи други“, рекао је Максимовић.

После посете Косовској Витини и Бичи где су тамошњим малишанима поделили пакетиће „Дечји караван“ данас је посетио село Церници надомак Гњилана. Претпразничну чаролију посебно је употпунио Деда Мраз коме су се посебно обрадовали мали Максим и Матеј Јанковић.

Новогодишњи и Божићни караван сутра наставља пут Партеша и Паралова.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button