О чистоћи у Општини Грачаница убудеће брине новофорирано предузеће „Екологија“

Општина Грачаница је недавно формирала Јавно комунално предузеће, јавља РТВ КИМ.

После више година коначно је добијена дозвола Министарства за заштиту животне средине. Уместо досадашњег предузећа „Пастрими“ из Приштине управљање комуналним отпадом и одржавање јавних поврђина убудуће ће обављати радници новоформираног предузећа „Екологија“.

„Директор Управног одбора предузећа Дејан Димитријевић наглашава да „Екологија“ мора да ради на подизању свести ког грађана да брину о свом окружењу.

„Пуно је нерешених депонија по читавој општини Грачаница. Наш мандат је да то радимо и ми се надамо да ћемо у неком периоду, који неће предуго да траје, да те горуће проблеме решимо“ обећао је Димитријевић

Димитријевић је нагласио да је новоформирано комунално предузеће приступило изради стратешког документа за решавање проблема од највећег значаја.

„Знамо шта су највећи загађивачи, али ме не можемо да очекујемо да ће сад „Екологија“ која је практично предузеће у оснивању да реши све те велике проблеме“.

Циљ је, наглашава, да се од Грачанице направи боље место за живот и да се извори загађења реше, обећао је.

Мештани општине Грачаница су до недавно користили услуге ЈКП „Комуналац“ које ради при Привременом органу Приштина, али је због проблема које је ово предузеће имало са одношењем смећа на овашћене депоније, услуге грађанима понудила приватна компанија „Пастрими“ коју је ангажовала Општина Грачаница.

Извор
РТВ КИМ

Повезани чланци

Back to top button