O čistoći u Opštini Gračanica ubudeće brine novoforirano preduzeće „Ekologija“

Opština Gračanica je nedavno formirala Javno komunalno preduzeće, javlja RTV KIM.

Posle više godina konačno je dobijena dozvola Ministarstva za zaštitu životne sredine. Umesto dosadašnjeg preduzeća „Pastrimi“ iz Prištine upravljanje komunalnim otpadom i održavanje javnih povrđina ubuduće će obavljati radnici novoformiranog preduzeća „Ekologija“.

„Direktor Upravnog odbora preduzeća Dejan Dimitrijević naglašava da „Ekologija“ mora da radi na podizanju svesti kog građana da brinu o svom okruženju.

„Puno je nerešenih deponija po čitavoj opštini Gračanica. Naš mandat je da to radimo i mi se nadamo da ćemo u nekom periodu, koji neće predugo da traje, da te goruće probleme rešimo“ obećao je Dimitrijević

Dimitrijević je naglasio da je novoformirano komunalno preduzeće pristupilo izradi strateškog dokumenta za rešavanje problema od najvećeg značaja.

„Znamo šta su najveći zagađivači, ali me ne možemo da očekujemo da će sad „Ekologija“ koja je praktično preduzeće u osnivanju da reši sve te velike probleme“.

Cilj je, naglašava, da se od Gračanice napravi bolje mesto za život i da se izvori zagađenja reše, obećao je.

Meštani opštine Gračanica su do nedavno koristili usluge JKP „Komunalac“ koje radi pri Privremenom organu Priština, ali je zbog problema koje je ovo preduzeće imalo sa odnošenjem smeća na ovašćene deponije, usluge građanima ponudila privatna kompanija „Pastrimi“ koju je angažovala Opština Gračanica.

Izvor
RTV KIM

Povezani članci

Back to top button