Обијање српских кућа у Батусу и Лапљем Селу, наставља се серија пљачки

Две српске куће у селу Батусе су опљчкане, а обијена кућа породице Митић у Лапљем селу и из ње однет вредан накит и лаптопи, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

На тај начин се, како упозорава Канцеларија, Србима не само шаље порука да нису добродошли, већ им се и директно угрожава егзистенција.

На улазу у село Батусе из правца Лепине обијена је кућа Давора Делића и извршена преметачина док се породица налазила на весељу у централној Србији.

Реч је о породици која има троје деце и овај немили догађај унео је немир и страх, не само у кућу Делића, већ и њихових комшија и осталих Срба који живе у овом селу.

На мети лопова вечерас се нашла и кућа породице Саше Лазића, а лопове је на сву срећу омео син Стефан који је наишао у тренутку док су они покушали да разбијају прозор и уђу у кућу. Они су побегли у правцу оближњег албанског села Добрева.

Тиме је, како се наводи у саопштењу, настављен низ пљачки и обијања српских домова који је учестао последњих недеља.

Из Канцеларије за КиМ подсећају да су прошлог викенда опљачкане две српске куће – породице Мирић из Батуса и Недељковић из Преоца.

„Серија пљачки забринула је и онеспокојила Србе, а чињеница да лопови нису пронађени ни у једном случају уноси додатни немир и револт у народ“, истиче се у саопштењу.

Због тога Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева да се напади на имовину Срба схвате најозбиљније, да се одговорни процесуирају и адекватно казне.

Повезани чланци

Back to top button