Обијена српска кућа у Бабином Мосту

Непознати починиоци су у понедељак 28. септембра обили кућу Бобана Данчетовића у Бабином Мосту код Обилића и у потрази за новцем, златом и другим драгоценостима направили преметачину.

 Како је потврдио за Ризницу, лопови су највероватније упали у његов дом у периоду од 19 до 21 час. По повратку кући одмах је, каже, приметио да у дневном боравку ништа није на месту.

„Када сам ушао у дневни боравак видео сам флаше из бифеа растурене по кући, и махинално кренуо према дечијој соби где је сва гардероба из ормара и фиока била разбацана по поду. Направили су озбиљну преметачину, завирили буквално у сваки ћошак и све испретурали у потрази за новцем и златом“, испричао је Данчетовић.

Будући да је у Бабином Мосту до сада обијена црква неколико пута, као и поједине српске куће, Данчетовић каже да поучен тим искуством одавно новац као ни остале драгоцености не држи у кући.

Лопови су у кућу највероватније ушли кроз прозор дечије собе.

„Када су форензичари дошли да обаве увиђај рекли су ми да су у моју кућу упали вешти лопови који за собом нису оставили ни отиске нити било какав траг“.

Додаје да је касније, након обављеног полицијског увиђаја, приликом сређивања куће приметио да му нема резервних кључева од аутомобила.

„Читаву ноћ нисам спавао бојећи се да се лопови не врате и одвезу ми ауто. Сутрадан сам одмах кола одвезао код мајстора и заменио браву“, испричао је Данчетовић.

Каже да не верује да ће лопови икада бити пронађени, наглашава да полиција ради свој посао али да је проблем у систему који не жели или нема снаге да се суочи са овом врстом криминала.

„Волео бих да коначно неко изађе у јавност и каже, лопови су ти и ти. Будући да је у Бабином Мосту до сада било више крађа и да је црква обијана више пута, људи осећају несигурно и незаштићено, губе поверење у читав систем“, рекао је Данчетовић.  

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button