Одржане конститутивне седнице у општинама Ново Брдо, Партеш – Пасјане, Штрпце

Осим у општини Грачаница данас су заклетве положили одборници и нови председници општина Ново Брдо, Партеш – Пасјане и Штрпце

Нови председник општине Ново Брдо Саша Милошевић преузео је данас дужност на свечаној седници те локалне самоуправе.

На дужност су ступили и одборници којима су грађани указали поверење на локалним изборима.

Милошевић је на седници обећао да ће општина коју ће у наредне четири године водити бити пример осталим локалним самоуправама по питању међунационалних односа. Како је устврдио са новим пројектима ће се кренути одмах.

“Што се тиче економског развоја општине и посебно запошљавања младих, главни фокус ће бити на развоју туризма, пољопривреде и малих и средњих предузећа“, рекао је Милошевић.  Додао је да ће конкретни резултати моћи да се сагледају већ наредне године. 

Локални парламент чиниће 15 одборника, десет из Српске листе, три из Демократског савеза Косова и по један из Демократске партије Косова и Покрета Самоопредељење.

Општина Партеш – Пасјане: Дужност преузеп нови стари градоначелник

Конститутивна седница новог сазива Скупштине општине Партеш-Пасјане коју је отворио најстарији посланик Златко Илић одржана је данас у Пасјану. 

Након формирања Комисије за верификацију мандата, заклетву је положило свих 15 одборника, а затим је пред одборницима и присутним грађанима заклетву положио и изабрани градоначелник Партеша Драган Петковић.

Петковић рекао да ће и у наредном мандату радити на побољшању квалитета услова живота грађана, изградњи инфраструктуре и стварању услова за запошљавање младих као и на њиховом останаку и опстанку у овој општини.

Скупштина општине Партеш-Пасјане има 15 одборника, од којих је тринаесторо из Српске листе, а двоје из Грађанске иницијативе Народна слога, саопштено је из ове локалне самоуправе.

Далибор Јевтић преузео дужност градоначелника Штрпца

Бивши министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић данас је  полагањем заклетве преузео дужност градоначелника Штрпца, а заједно са њим заклетву је положило и 15 одборника новог сазива  локалног парламента.

”Наши циљеви су јасни, желимо да у свим сегментима друштва и живота направимо резултате”, рекао је Јевтић.

Истакао је да ће развој малинарства и пољопривреде, отварање  фабрике, квалитетно водоснабдевање свих насеља бити циљ, те да има визију како да то и спроведе у дело. Нагласио је и да ће активно радити и на достизању бољих услова у областима образовања, здравствене заштите и заштити животне средине.

”Имао сам већ прилику да разговарам са потенцијалним инвеститорима који су спремни да отворе одређене производне погоне у нашој општини“, рекао је Јевтић.

Општина Штрпце ће и даље бити пример мултиетничности не само на Косову већ и читавом Балкану обећао је нови градоначенлин и напоменуо, да ће све невећинске заједнице у овој општини бити равноправне у остварењу бољих животних услова.

Повезани чланци

Back to top button