Општина Грачаница: Рачунари и таблети за средње школе

Општина Грачаница донирала је основним и средњим школама које су смештене на њеној територији 27 компјутера, а УНМИК 30 таблет уређаја за децу слабијег материјалног стања како би могла да прате оноајн наставу.

Директорима школа у Лапљем Селу у Доњој Гуштерици компјутере је уручио председник општине Грачаница Срђан Поповић, заједно са директорком образовања и културе, Бранкицом Нићић, чије је одељење обезбедило средства за њихову набавку.

„Нећемо стати у побољшавању услова рада свих образовних установа на нашој територији. Желимо најбоље услове за наше ученике и наставнике. Сада смо обезбедили 27 рачунара који ће бити од велике помоћи за дигитализацију рада школа. У том циљу сарађујемо и са организацијама и успешна сарадња са УН-ом је допринела томе да смо добили 30 таблета за исто толико ученика који нису у стању да их приуште, а који ће им помоћи при онлајн настави“, рекао је Поповић.

Директорка Одељења за образовање и кулутру Браникца Нићић наглашава да општина Грачаница и Одељење за образовања воде бригу о свим школама.

 „И убудуће ћемо наставити да бринемо и раду школа што показује да смо пре почетка школске године дезинфиковали све школске објекте и обзебедили одговарајуће количине дезинфекционих средстава“, рекла је Нићићева. 

Директори школа сложни су да ће им донација олакшати свакодневни рад.

Компјутерске конфигурације добиле су девет основних и осам средњих школа на територији оптшине Грачаница.

Повезани чланци

Back to top button