Оптужница против четири службеника Општине Ранилуг због тендера

Одељење за тешка кривична дела Основног тужилаштва у Гњилану подигло је оптужницу против Г.Ј., И.Ђ., Б.Ђ. и С.Д., због злоупотреба тендерске процедуре у општини Ранилуг чиме су буџет те локалне самоуправе оштетили за више од 8.000 евра.

У саопштењу за јавност Основног тужилаштва у Гњилану наводи се да су окривљени, као службена лица у општини Ранилуг, намерно прекорачили своја овлашћења или их нису испунили.

На тендеру „Реконструкција и унапређење уличне расвете општине Ранилуг за 2018. годину“ ови службеници нису извршили обавезе које произилазе из одлуке. Како се наводи, они се нису  придржавали предмера и предобрачуна за тендер тако да су својим неделовањем оштетили општински буџет у износу од 8.307,00 €, у корист привредног оператера у Приштини, прихватајући шест недовршених позиција као завршене позиције које се визуелно виде у појединим селима општине Ранилуг, где се у сваком селу мењају бројеви позиција али је опис послова исти. Њих је након техничког пријема општина Ранилуг исплатила као завршене позиције”.

Овим радњама исти су извршили кривично дело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“, из члана 422. Кривичног законика Косова“, наводи се у саопштењу  Основног тужилаштва у Гњилану.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button