Ослобођен Србољуб Веселиновић, оптужба била лажна

Србољуб Веселиновић (80), Србин кога је косовска полиција на Јарињу држала сатима, а потом одвела на саслушање у Призрен, ослобођен је јер је утврђено да су оптужбе за нелегално прикључивање на електро-мрежу неосноване, јавио је РТС.

Веселиновић, је родом из Горњег Села код Призрена. На Јарињу су га јуче ухапсили припадници косовске полиције и спровели до Призрена на саслушање.

„Ово ми је несхватљиво. То ни на филму човек не може да види онакав поступак, моје хапшење. Показују прстом у мене а је не знам о чему се ради. Два дива су ме извела иза аута, рекли излази напоље. На моје питање шта се догађа, рекли су ми излази напоље, без питања“, испричао је Веселиновић.

Косовска полиција га је више сати држала на административном прелазу Јариње.

У Призрену су га испитали на основу пријаве електроенергетске корпорације, а Веселиновић у Призрену није боравио 52 године, и у Призрену нема ни пребивалиште ни адресу становања.

„Није лепо у овим годинама да се тако поступа са нама“, навео је Веселиновић, који се у Грачаници данас састао са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем.

Петар Петковић је оценио да је Србољубов пример „још једна злоупотреба приштинског правосуђа“.

Да ли може да се каже да је у питању парадокс или опет, са друге стране, када говоримо о Косову и Метохији нешто што је чињеница, а то је да Срби страдају од приштинског правосуђа. Између осталог и тако што се оптужују за ствари које нису починили“, рекао је Петковић.

Додао је да се овим примером интерно расељеним лицима шаље порука да се не враћају на Косово и Метохију.

„Ако наши људи који су протерани са својих вековних огњишта виде како пролазе Веселиновић, Драгица Гашић, Никола Перић, Ранко Бацић који је на Петровдан испребијан код Клине – свима је онда јасно зашто је стопа повратка мања од два одсто. Ово мора да стане“, рекао је Петковић.

(извор: РТС)

Повезани чланци

Back to top button