Османи: Прво санкције Србији па разговор са Вучићем

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи позвала је Шпанију да усвоји мере против Србије и поручила да нема разлога да разговара са српским председником Александром Вучићем док се не усвоје санкције.

„Нема разлога за састанак док се не усвоје санкције Вучићу. Прво санкције, а онда можемо да разговарамо о осталом“, рекла је Османи у Гранади по доласку на самит Европске политичке заједнице.

Османи је рекла да је Шпанија, која председава Саветом ЕУ до краја године, доприноси миру и стабилности европског континента и поручила да се нада да ће Мадрид разумети да, како је рекла, „подржавање агресора“ након догађаја 24. септембра у Бањској неће помоћи миру и стабилности.

„Надам се да ће се Шпанија придружити другим земљама које исто размишљају у Европи да усвоји мере против Србије због овог ужасног чина, не само против Косова, већ против мира и стабилности и безбедности целог европског континента“, рекла је Османи.

Она је додала да се нада да ће са шпанским лидером имати прилику да о томе разговара, али је признала да немају потврђен састанак.

Повезани чланци

Back to top button