Осојане: Породици Ђурић украден трактор

У ноћи између суботе и недеље у повратничком селу Осојане у општини Исток украден је трактор породици Александра Ђурића, самохраног оца три ћерке који живи искључиво од пољопривреде.

На овај начин Ђурићу је директно угрожена егзистенција јер му је трактор основно средство рада, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију која ће му помоћи ће му да „стане на ноге“.

Пре неколико дана, у Осојану је опљачкана и Црква Светог архангела Гаврила, из које су лопови однели чак и прибор за причешће болесника.

Мештани сумњају да је реч о истим починиоцима и та чињеница унела је додатни немир и страх међу Србе повратнике у овом метохијском селу којима се мир нарушава свакодневним инцидентима и нападима.

„Упркос оваквим перфидним покушајима протеривања од стране екстремиста и изгредника, Срби повратници одлучни су да остану и опстану тамо где су се после много недаћа и мука скућили и где само желе да живе у миру. Тога мора да буде свесна и међународна заједница и да политику ћутања и окретања главе, замене проактивним приступом у решавању проблема Срба чија је егзистенција на Косову и Метохији најбруталније угрожена“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button