Отворен Сајам књига у Београду, данас у подне отватрање штанда Канцеларије за КиМ

Штанд Канцеларије за КиМ на 65. Међународном сајму књига у Београду, свечано ће бити отворен данас у Хали 1а Београдског сајма дама у подне.  Отварању ће присуствовати директор Канцеларије др Петар Петковић.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и ове године представиће издаваштво и стваралаштво Срба са Косова и Метохије.

 Сваког дана од 23 до 30. октобра на штанду Канцеларије за КиМ у оквиру 65. Сајма књига публици ће се представити песници, уметници и научници са територије Косова и Метохије, као и књижевници и научни радници који се у свом стваралаштву и научним радовима баве питањем Косова и Метохије.

На овај начин, Канцеларија за Косово и Метохију ће, као и ранијих година, посетиоцима Сајма пружити увид у богатство научног, културног и уметничког ставралаштва наше јужне покрајине.

Поред ових активности, на другом штанду Канцеларије за КиМ у Хали 4 на 65. Међународном сајму књига у Београду, представиће се: Дом културе Грачаница, Установа за културу, Дом културе „Стари Колашин“, Правни факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Српска солидарност, Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици,

Учитељски факултет у Призрену са привременим седиштем у Лепосавићу, Агенција за издавачку делатност Лестве, ЈП Мрежа Мост, Факултет техничких наука Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Установа за новинско издавачку делатност Панорама – Јединство, Градска библиотека „Вук Караџић“, Институт за српску културу Приштина, Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета у

Приштини, са привременим седиштем у Лепосавићу, Медицински факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Сербика, Национална асоцијација студената „Сви за Космет“, Друштво књижевника Косова и Метохије, Природно математички факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Дом културе „Свети Сава“ Исток, Архив Косова и Метохије, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Филозофски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Повезани чланци

Back to top button