Пацоли у Хагу посетио Тачија, Весељија и Сељимија

Председник Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли саопштио је да је данас посетио бивше челнике ОВК-а које Специјални суд држи у притвору.

Пацоли је на свом фејсбук налогу написао да се у Хагу сусрео са Хашимом Тачијем, Кадријем Весељијем и Реџепом Сељимијем.

„У својству бившег председника Косова, а пре свега као личног пријатеља, заједно са Јетљиром, посетиo  сaм бившег председника Хашима Тачија који је у притвору Специјалног суда у Хагу скоро годину дана. На кратко, са задовољством, срео сам и бившег председника Скупштине Кадри Весељија и бившег посланика Реџепа Сељимија. Овог пута нисам могао да посетим остале“, написао је Пацоли.

Председник Алијансе за ново Косово каже да се Тачи у Хагу са осталом бори против неутемељених и политички мотивисаних оптужби из кругова који не желе слободно и независно Косово.

Истиче да Косово треба да се угледа на  Хрватску која, како оцењује, штити своје борце и не да да се политичка мржња према појединцима претвори у мржњу према прошлости Косова, јер, као је написао, Београд жели, да присвоји историју.

„Историју су писали они који су данас у Хагу и многи други на Косову, али данашњом логиком поједици несвесно постају савезник Београда у борби против ОВК-а. Ово је последњи тренутак да Косово преузме одговорност, а ми заједно бранимо своју историју, своје борце за слободу и будућност ове земље“.

Пацоли је оценио да се у Хагу не суди појединцима већ Ослободилачкој војсци Косова и њеној мисији да Косово учини независном и сувереном државом.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button