Пантић у кућном притвору, Трајковић без терапије за Аџића се тражи продужетак притвора

Један од главних захтева Срба који су 20 дана протестовали на барикадама на северу Kосова и Метохије било је ослобађање ухапшених бивших полицајаца Дејана Пантића и Слађана Трајковића и цивила Миљана Аџића. Пантић је сада са породицом у кућном притвору, до 9. јануара, Слађан Трајковић је притворен у Подујеву, без потребне терапије, док је за Миљана Аџића тужилаштво затражило продужење притвора за још два месеца.

Супруга Дејана Пантића, који је оптужен за ратне злочине, каже да је срећна што је породица празнике провела заједно. Истиче да је њен супруг, који се налази у кућном притвору, срчани болесник и да се не осећа добро.

Адвокат Дејана Пантића очекује да ће тужилаштво затражити продужење кућног притвора и после 9. јануара.

„Он је потпуно сигуран да није крив, мада је мало узнемирен, јер је казна која предвиђена за то кривично дело прилично строга, али чврсто верује, а и ја имам све разлоге да верујем да он није крив и да тужилаштво неће ништа успети да докаже у току истраге која предстоји“, навео је Љубомир Пантовић.

Бивши припадник косовске полиција Слађан Трајковић ухапшен је 16. децембра и оптужен такође за ратне злочине.

Слађан Трајковић не добија потребну терапију 

У интегрисаној полицији радио је од 2013. године. Породица може да га посећује на 15 дана и кажу да као дијабетичар не добија потребну терапију у притвору у Подујеву.

„У том притворном центру у Подујеву, не дозвољава се да се уносе лекови који имају српску пореску маркицу, а ти лекови на Kосову не постоје, и онда је проблем адекватну терапију унети, неколико је тамо притвореника и осуђених који имају проблем са набавком лекова“, рекао је Дејан Васић, Трајковићев адвокат.

Обојица полицајца ухапшена су након што су напустили косовску полицијску службу.

Тужилаштво тражи још два месеца притвора за Миљана Аџића 

Трећи ухапшени, Миљан Аџић, оптужен је за напад на службено лице током протеста Срба.

Тужилаштво је, како преноси његов адвокат, затражило да се притвор продужи још два месеца.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button