Пантовић: Одложена рочишта у случају за убисто Оливера Ивановића

Рочишта у случају убиства Оливера Ивановића која су пред Специјалним одељењем Основног суда у Приштини требала да буду одржана у среду и четвртк 22. и 23.  фебруара одложена су за 14. и 15. Март потврдио је адвокат  Љубомира Пантовића.

Првобитно рочиште које је требало да се одржи 10. јануара одложено је због недоласка Милене Поповић, невенчане супруге покојног Оливера Ивановића, навео је адвокат.

„Рочиште је одложено на захтев адвоката Фарука Коренице браниоца Недељка Спасојевића који је требао да обезбеди петорицу сведока, полицајаца. Такође, на суђењу је требала да се појави и Милена Поповић којој је упућен позив и којој је дата могућност да одабере термин када се може појавити пред судом“, истакла је за Ксенија Божовић.

Потпредседница Г.И. СДП ОЛивера Ивановића је подсетила да суђење траје четири године, а да се процес не помера са „мртве тачке“. Божовићева апелује на правосудне органе, суд и тужилаштво да позове све остале сведоке који могу помоћи у овом случају како би се коначно привео крају и расветлило убиство лидера Г.И.СДП Оливера Ивановића.

Суђење се одвија по трећој, допуњеној оптужници, при чему је шесторо осумњичених за кривична дела наводног помагања у убиству односно злоупотребе службеног положаја, а од пре недељу дана укинута је и мера јављања полицијској станици осумњиченима Недељку Спасојевићу, Марку Рошићу, Радету Басари, Силвани Арсовић, Жарку Јовановићу и Драгиши Марковићу .

Повезани чланци

Back to top button