Пећ: Ухапшен Србин због наводног ратног злочина, Канцеларија за КиМ обезбедила браниоца

Србин Светомир Бачевић ухапшен је данас у општини Пећ, на Kосову и Метохији, под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин.

Реч је расељеном лицу које живи у Горњем Милановцу, а родом је из села Бело Поље у општини Пећ. Бачевић је данас дошао на Kосово и Метохију како би извадио лична документа, али је приведен у полицијску станицу у Пећи и након обављеног информативног разговора пребачен је у Приштину.

Kанцеларија за Kосово и Метохију одмах је по сазнању о овом догађају обезбедила браниоца Светомиру Бачевићу и пратиће његов случај и поступање према њему.

“Најоштрије осуђујемо још једну кампању застрашивања српског народа на Kосову и Метохији у којој се постојање некаквих тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине користи као механизам за притисак на српски живаљ.

По среди је нови удар на Србе у јужној покрајини, а последњих година на мети приштинских институција посебно су се нашли повратници и повратничке породице.

То недвосмислено сведочи да у Приштини не постоји спремност нити воља за омогућавање мирног и безбедног повратка расељених Срба са KиМ и да Срби очигледно нису добродошли.

Истичемо да ово није први пут да се повратници на Kосово и Метохије суочавају са оваквом врстом угрожававања безбедности и интегритета, а да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени у оваквим акцијама били невини. Једини циљ оваквог поступања приштинских институција јесте да се Срби на Kосову и Метохији држе у сталном стању страха и неизвесности”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button