Песнички сусрети „Лазар Вучковић“ у Грачаници, Горњем Селу и Косовском Поморављу

Песнички сусрети „Лазар Вучковић“ које традиоционално организују Установа за новинско издавачку делатност „Панорама“ – Јединство и Дом култутере у Грачаници одржаће се 11. и 12. октобра 2023. године.

У знак сећања на прерано преминулог песника Лазара Вучковића који се 1966. године утопио у Охридском језеру (заједно са песником Блажом Шћепановићем) приликом учешћа на „Струшким вечерима поезије“  сусрети се одржавају од 1969. године .  Од 1970. је установљена награда „Лазар Вучковић“ за најбољу поезију  објављену у часопису „Стремљења“.

Отварање овогодишњих  сусрета  одржаће се у Горњем Селу,  родном месту песника Лазара Вучковића 11. октобра у 10 часова. 

Истог дана у 19 часова  у Дому културе Грачаница  биће одржано књижевно вече  и додела  награде „Лазар Вучковић“. 

Наредног дана 12. октобра песнички караван одлази у  Косовско Поморавље , где ће песници казивати стихове ученицима основне школе у Церници.

Међу сјајним песницима  који походе  овогодишње песничке сусрете „Лазар Вучковић“, биће Милица Лилић, Милутин Ђуричковић, Братислав Милановић, Владан Ракић. У оквиру вечери поетско-музички програм  извешће песник „Мостарских киша“ Перо Зубац у пратњи Милоша Зупца.

 Организатор Песничких сусрета „Лазар Вучковић“ је НИЈП „Панорама-Јединство“.

Повезани чланци

Back to top button