Петковић: Бојан Мијаиловић убијен док је лежао на леђима

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да косовска полиција није дозволила Еулексовим истражитељима да учествује у истрази онога што се догодило у Бањској, јер није желела да се сазна како су Срби убијени.

Наши патолози на основу фотографије убијеног Бојана Мијаиловића утврдили су да је улазна рана у пределу левог капка, а излазна са десне стране главе, што говори да је убијен док је лежао на леђима“, рекао је Петковић и додао да је егзекуција извршена „анфас“.

Петковић је, на конференцији за медије, показао фотографију убијеног Бојана Мијаиловића, наводећи да је добио сагласност његових родитеља.

Према његовим речима, види се да је десна нога Мијаиловића у неправилном положају.

Он је прво рањен тако што је погођен у ноге, а онда је извршена егзекуција, каже Петковић.

Напомиње да је у редовима косовских полицајаца било плаћених убица и истиче да је питање обдукције кључно.

„У одговору Еулекса Београду кажу да је обдукција обављена 26. септембра, а на смртовници пише да је обављена 25. септембра. Неко овде озбиљно лаже и зато је важно да видимо извештај. Много је лажи Аљбина Куртија, лагали су и о броју људи у Бањској – 30, 40, сада 90, па да је полицајац страдао у унакрсној ватри, а сада да је страдао од експлозива. Много нелогичности указују да Приштина лажира чињеница и зато је јасно зашто је Еулекс одбијен да присуствује истрази“, каже Петковић.
Истиче да Београд до данас није добио одговор ни на друго писмо Еулексу, у којем су тражени одговори на питања која се односе на обдукцију.

Срби који су напустили КиМ стрепе за своје породице, они планирају да у једном тренутку повуку и своју децу и своје супруге, јер виде како на све начине малтретирају народ, истакао је Петковић.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button