Петковић: Курти је једини у паници, формирање ЗСО је обавеза коју мора да испуни

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је приштински премијер Аљбин Курти једини који је у паници те да је он тај  коме одавно откуцава сат да формира Заједницу српских општина.

„Зато нека своје паничне нападе не приписује Београду и Србима са КиМ који само желе поштовање споразума и својих круцијалних права гарантованих Првим бриселским споразумом и потоњим споразумима“, поручује Петковић у саоштењу и додаје:

„Верујем да Аљбин Курти добро разуме и разговетно чита поруке комплетне међународне јавности да је формирање ЗСО предвиђено бриселским споразумом обавеза коју мора да испуни, а не питање његове самовоље“.

Петковић наводи да „такозвани „министар“ кога Курти помиње, није ништа друго до његов коалборациониста на урушавању и уништавању српске будућности на простору Косова и Метохије и нити представља Србе нити ће то икада бити и као такав он је само још једна ударна батина у рукама Приштине и ништа више“.

„Колико год се Курти упињао да осмисли непостојеће и танке аргументе против формирања Заједнице српских општина, реалност га демантује, а преузете обавезе морају да се поштују јер без тога нема суштинског напретка“, саопштио је Петковић.

Говорећи на скупу поводом 16 година од страдања двојице припадника његове странке током демонстрација у Приштини премијер институција у Приштини Аљбин Курти је изјавио да Београд панично жели да што пре уједини 10 општина које предводи Српска листа, тако што ће прогалсити председника „Заједнице тих општина “ чиме би актуелног министра из редова српске заједнице у влади Приштине оставио без функције.

Повезани чланци

Back to top button