Petković: Kurti prekršio svoj Ustav i pogazio prava srpskog naroda

Direktror Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je saopštio da je imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak Privremenih institucija samouprave, Aljbin Kurti brutalno prekršio sopstveni takozvani ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Petković podseća da Nenad Rašić zajedno sa Radom Trajković ne predstavlja srpski narod na Kosovu i Metohiji te da za njega Srbi nisu glasali na poslednjim izborima, već, kako naovdi, da predstavlja Aljbina Kurtija i njegovu militantnu politiku prema svemu srpskom na KiM. 

„To pokazuju i rezultati sa poslednjih izbora na KiM na kojima je lista koju je kreirao Rašić osvojila 0,173 odsto glasova, za razliku od Srpske liste za koju je glasalo skoro 96 odsto srpskog naroda. Čak i unutrašnji tzv. najviši pravni akt Prištine u članu 96, stav 5. predviđa da izbor ministra privremenih institucija samouprave mora imati podršku većine poslanika srpske zajednice, u ovom slučaju Srpske liste, a takvu podršku Kurti nikada ne bi dobio od poslanika Srpske liste za izbor svoje marionete na ministarsko mesto“, navodi Petković.

Dodaje da je izbor Rašića najveći je dokaz onoga na šta sve vreme upozoravamo, da na KiM postoje Kurtijevi Srbi koji su spremni na sve zarad ličnog interesa i dila sa Prištinom.

„Zbog toga Srpska lista, kao bedem ostanka i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima jedina ima podršku zvaničnog Beograda i svoje države i nikada neće služiti vlastima u Prištini i Aljbinu Kurtiju, već jedino svom narodu“, zaključuje na kraju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Povezani članci

Back to top button