Петковић: На делу антисрпске хистерија и кампања лажних вести

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је вечерас, поводом случаја хапшења тројице српских младића у Приштини, да је антисрпска хистерија и кампања лажних вести у режији премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија на врхунцу.

“Прво су тројица Срба приведена и проглашена од стране Приштине за терористе, а затим су пуштени! Потом су Срби оптужени да су сами рушили своја гробља у време Задушница!? Уз све то, пласирају се лажи да Срби спремају некакав исценирани напад на север?!“, поручио је Петковић на Твитеру.

Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да Приштина треба да престане да обмањује и вештачки ствара кризу.

“Београд ће наставити да чува мир и стабилност“, истакао је Петковић.

Тројица држављана Србије, који су приведени у суботу у Приштини након што је један од њих купио амблеме тзв. ОВК, пуштени су из притвора.

Тројица српских младица Д.Д, Д.Д. и В.Ј. саслушана су раније данас у полицији у Приштини због сумње да су починили кривична дела „припремање терористичког дела“, тачније припремање дела „против уставног поретка и безбедности Косова“.

Они су саслушани након што је један од њих у продавници купио амблеме тзв. ОВК због којих су га повезали са „кривичним делом тероризма“.

Повезани чланци

Back to top button