Петковић са амбасадорима Квинте о стању на КиМ

Директор Канцеларије за Косово Метохију др Петар Петковић састао се данас са амбасадорима и представницима земаља Квинте у Београду – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији, које је упознао са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији, са посебним освртом на последњу рунду дијалога у Бриселу.

Петковић је детаљно информисао саговорнике о састанку који је 25. марта на нивоу главних преговарача одржан у Бриселу, а на коме Приштина није показала ни минимум спремности да се пронађе компромисно решење поводом једностране и насилне одлуке о укидању динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, за разлику од Београда који је дошао са конкретним и одрживим предлозима.

Директор Канцеларије на КиМ је истакао да Приштина и Курти чине све да се Срби протерају са Косова и Метохије. Петковић је саговорнике посебно информисао о бројним препрекама и немогућим условима, што се нарочито види на примеру нових процедура, када је реч о предстојећем референдуму за опозив лажних градоначелника у четири српске општине на северу Косова и Метохије.

Повезани чланци

Back to top button