Почели разговори у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Брисел где ће разговарати са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом и посредником за дијалог са Приштином Мирославом Лајчаком.

Одвојене разговоре са ервопским званичницима јутрос је имао Аљбин Курти. Предвиђено је да уследи и заједнички састанак.

Високи представник за спољну политику ЕУ Жозеп Борељ завршио је око 8.40 сати одвојени састанак са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, речено је Танјугу у дипломатским изворима у Бриселу који прате разговоре.

Састанак председника Србије Александра Вучића са Борељом и са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком треба да почне у 9.00 сати.

Председник Србије Александар Вучић стигао је рано јутрос у Брисел где ће се у 9.00 сати састати са високим представником са спољну политику Жозепом Борељом и са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, речено је Танјугу у Мисији Србије при ЕУ.

Борељ и Лајчак састаће се најпре одвојено са делегацијама

Очекује се да у сваком моменту почну, како су званичници ЕУ описали, ванредни и хитни састанци Жозепа Бореља и Мирослава Лајчака са делегацијама из Беоргада и Приштине, јавља дописник РТС-а Душан Гајић. Најпре ће се одржати одвојени састанци, а предвиђен је и заједнички састанак.

Предвиђено је да се шеф европске дипломатије обрати новинарима на крају састанка, али није дат временски оквир за то, јер се не зна колико ће састанци трајати.

Према најавама, ово је састанак који би требало да реши актуелну кризу, спречи нове ескалације на терену и реши питање регистарских таблица и повртак Срба у институције.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button