Почело чишћење корита Ситнице

Прва фаза радова на регулацији речног корита Ситнице у њеном току од села Батуса до Радева отпочела је данас, саоптено је из Општине Грачаница која стоји изва овог пројекта.

Уз помоћ механизације планира се чишћење речног корита од нагомиланог муља и ниског растиња чиме би се смањила могућност изливања реке из корита али и осигурале обале, имања и домаћинства од поплава.

Радове је данас обишла председница општине Грачаница Љиљана Шубарић заједно са директором јавних служби и за ванредне ситуације Владицом Трајковићем.

„Општина је због проблема изливања Ситнице и плављења насеља издвојила буџет за регулацију овог речног тока. Ове године су кренули радови у првој фази чишћења и уређења речног корита од Батуса до Радева. Надам се да ћемо наредне године наставити према Лепини. Покушаћемо да за тај посао нађемо донаторе како би ток Ситнице кроз нашу општину уредили до границе са Општином Липљан“, рекао је Трајковић, преноси општинска информативна служба.

Појаснио је да ће на тај начин подручје око Ситнице бити заштићено од поплава, те да ће грађани моћи да буду мирнији. Река Ситница кроз општину Грачаница протиче у дужини од 11 км.

Повезани чланци

Back to top button