Почиње Школа филмске магије – како направити музички спот

Школа филмске магије“ у Грачаници одржава се и овог лета, традицонално девети пут, у периоду од  25 – 30.08 августа, саопштили су организаотри Дом културе и продуцентска кућа GARGANTUA FILMS из Београда.

Општи циљ „Школе филмске магије” је интеграција младих у културне токове пружањем теоријских знања и практичних вештина неопходних за рад у филмској уметности и производњи. Полазници добијају прилику да на лицу места сазнају како је бити редитељ, глумац, монтажер, сценариста или продуцент. 
Током трајања радионице биће обухваћене све области стваралаштва на филму (од сценарија, продукције, режије, глуме, камере до монтаже).
Предавачи су угледни и остварени ствараоци и аутори који своја искуства, знања и вештине желе да пренесу новим генерацијама на један брз, модеран и елоквентан начин.Током трајања школе биће обухваћени следећи курсеви из света филмског стваралаштва:

           – Режија – Стефан Красић

            – Сценарио – Иван Јовановић

            – Глума – Михаило Лаптошевић

            – Монтажа – Марија Шарац

            – Камера и продукција музичког спота – Бојана Андрић

Тема овогодишњих радионица је како направити музички спот, а пријава кандидата почиње данас и траје све до 24. августа. Можете се пријавти  у Дому културе „Грачаница“ или путем имејла.
Покровитељи: Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство културе Владе Републике Србије.

Повезани чланци

Back to top button