Полиција: Новчано кажњавање возача са КМ таблицама почиње 22. новембра

Косовска полиција је касно после подне саопштила да ће изрицање новачне казне возачима са КМ таблицама, уместо вечерас у поноћ, како је првобитно најављено, започети од уторка 22. новембра.  

Ово практично значи да примена друге фазе измењене одлуке владе у Приштини, која се односи на власнике аутомобила са КМ регистарским озакама, почиње од 21. новембра у поноћ, те да ће од тог датума започети изрицање казне од 150 евра за возаче који своје возило нису пререгистровали на такозване РКС таблице.

Друга фаза измењене одлуке о пререгистрацији возила са КМ таблицама биће на снази до 21. јануара 2023. године када ће се уз одрђене олакшице омогићти пререгистрација. Од 21. априла наредне године возилима са КМ или таблицама других косовских градова које издаје МУП Србије биће забрањено кретање на територији Косова и Метохије. Наиме приштинске власти ове таблци сматрају нелегалним али су их, како истичу, до сада толериасли у општинама Северна Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

Полиција је саопштила да је од првог новембра, када је почела примена прве фазе одлуке о преретистрацији возила, до данас уручено 1.740 опомена.  

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button