Политика: Приштина крши и сопствене прописе

Игуман манастира Високи Дечани отац Сава Јањић рекао је да је нарочито важни то што ће Александар Вучић у Бриселу поменути изградњу пута Дечани Плав у заштићеној зони манастира Високи Дечани, пише данашња Политика. Лист наводи да је Авдулах Хоти у завијеној форми практично признао да приликом изградње пута нису поштовани прописи о забрани градње.

Да је изградња ауто-пута у заштићеној зони манастира Високи Дечани на Косову и Метохији нелегална, јуче је у завијеној форми потврђено са најнеочекиванијег места – из Приштине. У саопштењу кабинета премијера привремених приштинских институција Авдулаха Хотија, на чији су захтев прекјуче обустављени радови, наводи се да Хоти цени витални значај овог пута за грађане, али да је међутим, потребно поштовање важећег законодавства Косова.

Овом формулацијом практично је признато да при изградњи магистрале од Дечана до Плава у Црног Гору нису поштовани прописи о забрани градње у зони манастира који је под заштитом УНЕСКО-а.

Како је пренео портал Косово онлајн, Хоти је чак истакао да подржава испитивање свих законских и практичних могућности на терену за завршетак тог путног правца.

На тан начин Приштина је имплицитно потврдила став који је пре два дана изнео председник Србије Александар Вучић.  

Повезани чланци

Back to top button