Политика: Школско звоно и стрепња

Све је спремно за сутрашњи почетак школске године, пише Политика у данашњем броју.

Лист додаје да до Министарства просвете званично нису стигле информације да се нека од школе у Србији суочавала са потешкоћама око организовања наставе по посебном програму и упутствима условљени нестабилном епидемиолошком ситуацијом.

Тако је на папиру, наводи лист, док у пракси, нема директора кој ће искрено рећи да у складу са бројем ученика, кадровским и просторним капацитетима школе којом руководи, нема проблема да успостави рад према смерницама Кризног штаба за сузбијање Ковида 19 и просветног врха.

Нема сумње да ће наступајућу школску годину обележити стрепња и да ће се сада у улози тремароша осим родитеља најмлађих основаца, наћи и сви други, и ништа мање наставници и директори школа… до надлежних за очување јавног здравља.

Чак и осмолетке које у оптималним условима раде само у једној смени имају потешкоћа у организационом смислу. У неким Основним школама часови за најмлађе ђаке почињаће од 16 сати у поподневној смени. Неће свуда бити организоване исхране за школарце у продуженом боравку.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button