Помоћ и стипендије за децу са КиМ Одбор за помоћ КиМ делиће на Јарињу

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке Милорад Арлов у среду 30.августа 2023.године у 13 часова код административног прелаза Јариње поделиће помоћ и стипендије укупне вредности 2 500 евра за седморо деце са Косова и Метохије.

Пуних осам година, уз многе хуманитарне акције и помоћи, а захваљући двојици анонимних донатора из Републике Српске, Одбор за Ким на помаже децу са Косова и Метохије

„На овај начин од јуна 2020.године уручујемо помоћ јер је Милораду Арлову председнику Одбора ПУ из Приштине и безбедносна агенција АКИ „Косова“ забранила улаз на територију јужне српске покрајине. Забрана још није скинута и уклоњена из система полицицијских сттуктура из Приштине“, наведено је у саопштењу.

Истиче се да ће, без обзира на отежавајуће околности хуманост и помоћ увек доћи коме је намењена, поготово деци као помоћ њима и породицама пред почетак нове школске године.

„Наш Одбор за јесен спрема хуманитaрну акцију за помоћ српској деци, нарочито деци младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији“, наведено је у саопштењу Хуманитарног одбора за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button