Помоћ Канцеларије за КиМ социјално угроженим групама и повратницима

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је и ове године је финансијски подржала куповину и доделу 8000 пакета хране и 8000 пакета хигијене за социјано угрожено становништво, повратнике, људе чија је имовина била угрожена услед природних непогода.

Представници Канцеларије за КиМ из Сектора за повратак, социјална питања и људска права претходних дана бораве у покрајини, обилазе социјално угрожене породице које су претрпеле штету услед недавних поплава и заједно са представницима и волонтерима Црвеног крста уручују помоћ пакете онима којима су они потребни.

Фото: Канцеларија за КиМ

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов каже да је ово само један од видова помоћи социјално угроженом становништу на КиМ.

„Годинама Канцеларија обезбеђује и у сарадњи са Црвеним крстом дистрибуира пакете хране и хигијене за оне којима је такав врста помоћи неопходна. Представници Канцеларије претходних неколико дана су на терену, од Клине, Истока, Витомирице, Гораждевца, Грачанице, Угљара, преко општина на северу покрајине. Обилазе и социјално угрожене породице које су претрпеле штету услед недавних поплава и наставиће то и за викенд. Ова врста помоћ представља важан механизанм у случају било какве несреће или природне непогоде. Одговорна социјална политика један је од приоритета Канцеларије за КиМ и наставићемо да помажемо“, истакла је Миладинов.

Она додаје да ће Канцеларија за КиМ током 2023. године наставити финансијску подршку програмима и пројектима који за циљ имају унапређење социјаног положаја осетљивих група, појединаца и породица које се налазе у стању социјалне потебе, као и домаћинстава погођених природним непогодама.

Повезани чланци

Back to top button