Помоћ повратничким породицама и могућност да зарађују за живот

Косовско министарство за заједнице и повратак обезбедило је и поделило опрему и алат за четири породице повратника којима су током године изграђене куће. На овај начин обезбеђена им је економска стабилност, запослење и извор прихода, саопштено је из овог министарства.

Жарку Ађанчићу из Бабиног Моста у општини Обилић уручена је опрема за прераду меса. У овој породици има и младих који ће бити ангажовани на пословима прераде меса од чега очекују значајне приходе.

У Грачаници је уручена вулканизерска опрема породици Ивана Димића. У селу Зрзе у општини Ораховац повратник и професионални музичар Неџат Краснићи добио музичку опрему и озвучење, док је у Ђаковици Хаљиљ Имери добио радни алат уз помоћ кога проширује своју делатност и услуге, стварајући тако приходе за своју породицу. 

Ову врсту економског оснаживања и интеграције повратника Министарство за заједнице и повратак реализује у сарадњи са Канцеларијом Европске уније на Косову, а у партнерству са Међународном организацијом за миграције (ИОМ).

Заједнички пројекат под називом „Повратак и реинтеграција (ЕУ РРК-5) спроводи се у 12 одабраних општина на Косову.

Повезани чланци

Back to top button