Помозимо Немањи да победи канцер

Немања Миладиновић (27 година) из Горње Гуштерице код Грачанице болује од тешке болести због чега је после хируршке интервенције подрвгнут хемиотерапијама. Одлазак за Београд и боравак у болници његову породицу кошта и до 2000 евра месечно због чега је сваки динар драгоцен и усмерен на лечење овог младића.  

Крајем августа 2022. године јак бол који је осетио у пределу бубрега Немању је натера да се за помоћ обрати лекарима у Будви, где је боравио због посла. У тамошњем Дому здравља речено му је да је узрок песак у бубрезима. Ординирана му је терапија после које се младић осећао боље. Два месеца касније Немања добија несносне главобоље, а потом и отеклине на препонама. После детаљних анализа којима је подвргнут у болници у Грачаници али и у Приштини дијагностикован је малигни тумор тестиса након чега је кренула његова интензивна борба са овом опаком болешћу.

У Ургентном центру у Београду где Немања хитно упућен урађена је хируршка интервенција после које је подвргнут хемиотерапијама.

„Ово је четврти циклус хемиотерапија које примам. Осећам се исцпљено и тешко се крећем. Терапија почиње у девет ујутру и завршава се у осам увече и то је више од 10 сати константног лежања. У последњем циклусу ми је заиста било тешко имао сам високу температуру и падао сам у фебрилну кому, али ту су били лекари који су све држали под контролом“, појашњава Немања ток његове хоспитализације.  

Словенка и Немања Миладиновић, фото Ризница

Болест је у међувремену узнапредовала и захватила плућа, лимфне чворове, илијачне вене показале су анализе лечења.

Породица у тешком материјалном положају

Миладиновићи живе скромно и сваки динар који зараде усмеравају за лечење болесног сина.

Отац Драган помоћни је радник у школи, мајка Словенка је без посла, млађи син Божидар студира, а са њима после раставе живи и ћерка Славица са двоје мале деце.

Како помоћи Немањи?

Новчану помоћ потребну Немањи Миладиновићу за наставак лечења можете уплатити код Комерцијалне банке на следеће жиро рачуне: Динарски: 205-9001031584557-94 Девизни: 9031025788848 RS 35205903102578884815 – назначити: ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ НЕМАЊЕ МИЛАДИНОВИЋА

„Све што зарадимо иде за лечење, не сећам се када смо задњи пут послали новац млађем сину који је студент у Чачку. Због тога и не долази кући јер нема ни за аутобуски карту, а и не тражи новац јер зна шта нам је приоритет. Супруг прима нешто изнад 50 000. Када издвојимо за кредит који смо подигли како бисмо заврили кућу све што што преостане намењено је за лечење Немање“, прича Словенка Миладиновић.

Велику захвалност Немања дугује фирми и колегама из Црне Горе који га, поносно истиче, нису заборавили. Иако више није у могућности да ради редовно му се уплаћује плата у пуном износу.

„Новац који ми шаљу заиста значи много и то њихово добро ја не могу да заборавим никада. Има лекова које пијем али морам да их купујем јер иако су на позитивној листи РФЗО дешава се да их не буде у апотеци или треба да се сачека да сгигну, а ја не смем да прекидам са терапијом и нема времена да за чекање. Онда их купујем у приватним апотекама, а све то кошта“, прича Немања.

У току месеца Немања одлази четири пута на хемиотерапију. За Београд са њим, као пратилац, путује и Словенка. Транспорт санитетом им је обебеђен али за тих неколико дана проведених на лечењу неопходно је издвојити најмање 500 евра. На месечном нивоу трошкови нарасту и до 2000 евра. Како би наставили са лечењем породици Миладиновић је потребна новчана помоћ.

Не чекајући позив за помоћ пријатељи, рођаци, комшије више пута су до сада прикупљали новац за лечење Немање Миладиновића. Недавно је организован и хуманитарни турнир у малом фудбалу коју су покренули овдашњи просветни радници. Прикупљен новац уручен је Немањи.

„Помогли су нам и Драганове колеге из Електро техничке школе у Сушици, фризерски салон „Лаки“ из Грачанице, градоначелница Шубарић, многи људи, нека ми не замере ако неког не споменем јер сам узбуђена па не могу свега да се сетим… Хвала од срца свим добрим људима и даће Бог да се Немања излечи и да могу свима добрим да узвратим…“ прича кроз сузе Словенка.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button