Породица И.М. подноси кривичну пријаву против Николе Рашића

Родитељи малолетног И.М. из Чаглавице, који је повређен у тучи две групе српских младића испред школе у Лапљем Селу, поднеће кривичну пријаву против Николе Рашића, сина председника ПДС-а Ненада Рашића, због наношења телесних повреда њиховом сину, саопштила је вечерас у Грачаници Јована Филиповић правни заступник породице.  

Филиповићева је навела да је њен брањеник задобио теже повреде у пределу главе од Николе Рашића због чега је завршио на болничком лечењу, а да је И.М. све време био са рукама у џеповима што се снимцима да и доказати. 

Поступак против И.М. се, како је нагласила адвокатица, води пред судом у Приштини, а не пред Основним судом у Грачаници.

„Његов случај је за сада издвојен и чак и ако се туча догодила 22. фебруара ми смо тог дана сазнали да је мој клијент осумњичено лице“, рекла је Филиповићева.

Додала је да је данас више пута покушала да ступи у контакт са полицијом, односно истражним полицајцем у овом предмету те да га је обавестила о претећим порукама које још увек стижу И.М. преко друштвених мрежа.

Адвокатица је поновила да туча две групе младића нема везе са политиком.

„Ово је нешто што треба да решава тужилаштво и суд, а не политика нити било ко други. Туча јесте била. Колико је било чија кривица у овој тучи јесте у томе да утврде надлежни органи не политичке партије. Ја још једном молим било коју политичку партију да се уздржи од било којих даљих политичких изјава у вези са овим предметом“, нагласила је бранилац Јована Филиповић.

У међувремену у центру Грачанице су шесту ноћ заредом одржани протести другова и чланова породица седморице младића који су ухапшени после туче испред школе у Лапљем Селу. Уз повике: Пустите нам другове!, Нису криви! И Правда за другове!, они су изразили незадовољство одлуком Основног суда у Грачаници који је одредио месец дана притвора седморици приведених младића.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button