Посланица Бундестага: Обезбедити сведоке против Тачија да их не би убијали

Посланица у немачком Бундестагу, турског порекла, Севим Дагделен изнела је оптужбе на рачун бивше ОВК и њених лидера, али и на рачун НАТО пакта, наводећи „да је прекршио међународно право подржавајући ОВК криминалце“, преносе данас бројни српски медији.

Она је на Фејсбуку написала да је посао Хашког трибунала да сада „обезбеди безбедност потенцијалних сведока, како их не би застрашивали или чак убијали, као што је био случај са бившим косовским премијером и командантом ОВК Рамушем Харадинајем“.

„ Потврда оптужби против Тачија такође је ударац за савезну владу која је свих ових година бранила злочинца, с обзиром на то да је знала да је немачка обавештајна служба БНД на указивала 2005. на команданта ОВК, као на везу између организованог криминала и политике, као и главни тужилац Трибунала у Хагу Карла дел Понте која је открила кријумчарење органа 2008. Године“ , написала је Дагделен.

Она је изнела оптужбе и на рачун НАТО пакта, као и некадашњих лидера водећих НАТО чланица, Била Клинтона, Тонија Блера и Герхарда Шредера.

Повезани чланци

Back to top button