Посланик Самоопредељења: Цивилна заштита, Северна бригада и Народне патроле „злочиначке групе“

Посланик Самоопредељења у Скупштини у Приштини Арменд Муја тврди да на северу Косова делују криминалне групе које су директно одговорне за постављање барикада те да су спискови Приштине за хапшење Срба пропаганда српског председника.  

Муја тврди да су Цивилна заштита и Северна бригада  „злочиначке групе“ међу чијим члановима се налази врх Српске листе. Наглашава да иза њиховог оснивања наводно стоји председник Србије Александар Вучић, његов брат Андреј али и шеф Безбеносно инфорамативне агенције (БИА) Александар Вулин. Наводи и постојање Народне патроле иза којих, по његовим тврдњама, стоје десничарске организације које су диреткно потпомогнуте од стране Русије, СПЦ и САНУ.  

„Северну бригаду и Цивилну заштиту треба прогласити терористичким организацијама. Наши грађани у северним општинама стално обавештавају да су главни оперативци ових оружаних банди и иза барикада“, написао је Муја на Фејсбуку.

Он оптужује српског председника Александра Вучића за ширење пропаганде о постојању спискова Срба које Приштина намера да ухапси.

„На Косову не постоје спискови за хапшење грађана”, написао је Муја.

Повезани чланци

Back to top button